Norrländsk Honung

Honung från Ångermanland

Norrländsk honung är ett ”eget företag” i Eko Teck. 2010 hade Katrin praktik på Eko Teck och utvecklade under den perioden sin honungsproduktion och försäljning. Sedan 2011 är Katrin anställd av Eko Teck och honungen säljs idag på TRE platser i Sverige, på Eko Teck i Lugnvik och på Arlanda och Kallax delikatessbutiker.

”Höga Kusten har ett världsunikt topografiskt och geologiskt landskap som tillsammans med olika klimatförhållanden skapat en mycket artrik flora. Från alla dessa varierande blommor har mina bin samlat nektar i sina fantastiska honungsmagar och sedan flugit hem till kupan där de torkat och lagrat denna unika blandning av smaker. Honungens smak, färg och konsistens varierar beroende på vilka blommor bina har hämtat nektar från och hur sommarens väderlek har varit.

Jag sköter mina bin i samklang med deras eget naturliga levnadssätt och skördar, slungar och burkar honungen utan tillsatser eller upphettning, allt för att bibehålla honungens många nyttigheter.

Honung som förvaras mörkt, svalt och med väl påskruvat lock, håller mycket längre. Förvaras honung i rumstemperatur blir den mjukare och smaken framträder mer.”

Katrin Bergqvist, biodlare

Är du intresserad och vill veta mer? Här kan du läsa mer om honung!